Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan İçli Köfte tarifi.
Dış malzemesi
500 gr kıyma
3 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
İç malzemesi
400 gr kıyma
3 adet iri kuru soğan
1/2 paket margarin
1 su bardap ceviz içi (iri kıyılmış)
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Yapılışı
İç malzemenin hazırlanışı: Yağı bir tavaya koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Kıymayı ekleyip iyice taneleninceye kadar pişirin. Ocaktan alıp baharatı ve cevizi ilave edin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Dış malzemenin hazırlanışı: Bulguru geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip 20 dakika bekletin. Kalan malzemeyi katıp iyice yoğurun, ara sıra elinizi suya batırarak macun kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapın. Bir kâseye su doldurup işaret parmağınızı ıslatın, yapmış olduğunuz bezelerin içine batırın. Baş parmak ve işaret parmağıyla içini iyice genişleterek harçtan doldurun, ağzını kapatın. Yumurta şekli verin. 2 su bardağı yağı pişirip maşayla alın ve süzgeçe koyun. Yağı süzülünce servis yapın.
Okumaya devam et...
Dış malzemesi
500 gr kıyma
3 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
İç malzemesi
400 gr kıyma
3 adet iri kuru soğan
1/2 paket margarin
1 su bardap ceviz içi (iri kıyılmış)
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Yapılışı
İç malzemenin hazırlanışı: Yağı bir tavaya koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Kıymayı ekleyip iyice taneleninceye kadar pişirin. Ocaktan alıp baharatı ve cevizi ilave edin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Dış malzemenin hazırlanışı: Bulguru geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip 20 dakika bekletin. Kalan malzemeyi katıp iyice yoğurun, ara sıra elinizi suya batırarak macun kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapın. Bir kâseye su doldurup işaret parmağınızı ıslatın, yapmış olduğunuz bezelerin içine batırın. Baş parmak ve işaret parmağıyla içini iyice genişleterek harçtan doldurun, ağzını kapatın. Yumurta şekli verin. 2 su bardağı yağı pişirip maşayla alın ve süzgeçe koyun. Yağı süzülünce servis yapın.
Okumaya devam et...