Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Güllaç tarifi.
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı soğuk su
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı antepfıstığı
2 yaprak jelatin
Yapılışı
İncirle kayısıyı soğuk suda yıkayıp kurulayın, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın, süzün ve kurulayın. 2 su bardağı kaynar suyu çelik veya cam bir tencereye koyun, içine jelatini ekleyip iyice karıştırarak eritin. 2 bardak soğuk suyu katıp karıştırın. Meyveleri ekleyin. 6 adet kâseye veya kuplara pay edin, 30 dakika bekletip tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine kuru yemişleri dizip servis yapın.
Okumaya devam et...
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı soğuk su
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı antepfıstığı
2 yaprak jelatin
Yapılışı
İncirle kayısıyı soğuk suda yıkayıp kurulayın, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın, süzün ve kurulayın. 2 su bardağı kaynar suyu çelik veya cam bir tencereye koyun, içine jelatini ekleyip iyice karıştırarak eritin. 2 bardak soğuk suyu katıp karıştırın. Meyveleri ekleyin. 6 adet kâseye veya kuplara pay edin, 30 dakika bekletip tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine kuru yemişleri dizip servis yapın.
Okumaya devam et...