Keşfet

Nazım Ustadan Güllaç Tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan Güllaç tarifi.

211-arpa-sehriyeli-pilav.png


2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı soğuk su
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı antepfıstığı
2 yaprak jelatin

Yapılışı
İncirle kayısıyı soğuk suda yıkayıp kurulayın, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın, süzün ve kurulayın. 2 su bardağı kaynar suyu çelik veya cam bir tencereye koyun, içine jelatini ekleyip iyice karıştırarak eritin. 2 bardak soğuk suyu katıp karıştırın. Meyveleri ekleyin. 6 adet kâseye veya kuplara pay edin, 30 dakika bekletip tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine kuru yemişleri dizip servis yapın.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst