Keşfet

Nazım Ustadan Fasulye Diblesi Tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan Fasulye Diblesi tarifi.

156-fasulye-diblesi.png



500 gr yıkanmış taze fasulye (her fasulye 4' e bölünmüş)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden ılık suda ıslatılmış)
Tuz, karabiber, kimyon
6 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar tavuk suyu

Yapılışı
Yağı yayvan bir tencereye koyup soğanla fasulyeyi de katarak kısık ateşte 10 dakika yakmadan kavurun. Pirinci katıp 10 dakika daha kavurun (ateş çok kısık olmalı). Domatesi, baharatı, tuzu, suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın üstünden almadan 15 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst