Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Çılbır tarifi.
4 su bardağı susuz yoğurt
4 adet iri yumurta
4 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Sarımsağı ezin, yoğurda katıp iyice çırpın. Yayvan bir kaba alın. Tencereye suyu koyup kaynatın. Tuzu da katın. Yumurtanın birini kırın, kaynayan suya dağıtmadan bırakın. 2 dakika haşladıktan sonra delikli kepçeyIe alın, suyunu süzün, yoğurdun bir köşesine koyun. Kalan yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Yağı tavaya koyup eritin, pulbiberi de katıp biraz renk verince ateşten alın. Yoğurdun üzerine kaşıkla gezdirerek servis yapın.
Not Çılbırı ana yemek olarak da servis yapabilirsiniz•
Okumaya devam et...
4 su bardağı susuz yoğurt
4 adet iri yumurta
4 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Sarımsağı ezin, yoğurda katıp iyice çırpın. Yayvan bir kaba alın. Tencereye suyu koyup kaynatın. Tuzu da katın. Yumurtanın birini kırın, kaynayan suya dağıtmadan bırakın. 2 dakika haşladıktan sonra delikli kepçeyIe alın, suyunu süzün, yoğurdun bir köşesine koyun. Kalan yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Yağı tavaya koyup eritin, pulbiberi de katıp biraz renk verince ateşten alın. Yoğurdun üzerine kaşıkla gezdirerek servis yapın.
Not Çılbırı ana yemek olarak da servis yapabilirsiniz•
Okumaya devam et...