Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Büzgülü Börek tarifi.
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
300 gr kıyma
2 adet soğan
çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı çörekotu veya susam
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Yumurtaları sarılarını ayırın. Aklarını hamur yapacağınız kaba koyun. Tuzu, kabartma tozunu, yoğurdu, sütü ve sıvı yağı karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın. 4 kaşık yağı tavaya koyun. Soğanları yemeklik doğrayın, pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip iyice kavurun. Tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Soğuması için bekletin. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu kıymaya katın. Hamuru uzun bir rulo yapın. 12 eşit parçaya ayırın, pasta tabağı genişliğinde açın. Kıyrnayı hepsine pay edin. Yufkanın ağzını büzüp yapıştırın, yağlanrniş tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susam veya çörekotou ilave edip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine tereyağı sürüp servis yapın.
Okumaya devam et...
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
300 gr kıyma
2 adet soğan
çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı çörekotu veya susam
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Yumurtaları sarılarını ayırın. Aklarını hamur yapacağınız kaba koyun. Tuzu, kabartma tozunu, yoğurdu, sütü ve sıvı yağı karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın. 4 kaşık yağı tavaya koyun. Soğanları yemeklik doğrayın, pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip iyice kavurun. Tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Soğuması için bekletin. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu kıymaya katın. Hamuru uzun bir rulo yapın. 12 eşit parçaya ayırın, pasta tabağı genişliğinde açın. Kıyrnayı hepsine pay edin. Yufkanın ağzını büzüp yapıştırın, yağlanrniş tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susam veya çörekotou ilave edip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine tereyağı sürüp servis yapın.
Okumaya devam et...