Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Beyti Kebap tarifi.
Pide malzemesi
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 çay bardağı su
Kebap malzemesi
600 gr kuzu kıyması
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, maydanoz
2 domates (dilimlenmiş)
2 sivri biber (doğranmış)
Yapılışı
Unu tezgaha koyup ortasını açın. Mayayı koyup suyla ezin, üzerine yağı ilave edin. Tuzu da unun üzerine serpip hamuru yapın, kabarıncaya kadar ılk bir yerde mayalanmaya bırakın. Tekrar yoğurup 6 beze yapın. Tezgaha unu serpin, lavaşları açın. 200 derece fırında 4 dakika pişirin. Soğanı, sarmısağı, maydanozu kıyın, kıymaya katın. Tuzu ve karabiberi de ilave edip iyice yoğurun. 6 eşit parçaya ayırın. Buzdolabında bir süre dinlendirin. Uzun kebaplar (köfteler) yapıp fırın tepsisine dizin, yanına domatesle biberleri de koyun. Üzeri kızarınca fırından alıp yağıyla pideleri yağlayın. Dilimleyip servis yapın.
Okumaya devam et...
Pide malzemesi
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 çay bardağı su
Kebap malzemesi
600 gr kuzu kıyması
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, maydanoz
2 domates (dilimlenmiş)
2 sivri biber (doğranmış)
Yapılışı
Unu tezgaha koyup ortasını açın. Mayayı koyup suyla ezin, üzerine yağı ilave edin. Tuzu da unun üzerine serpip hamuru yapın, kabarıncaya kadar ılk bir yerde mayalanmaya bırakın. Tekrar yoğurup 6 beze yapın. Tezgaha unu serpin, lavaşları açın. 200 derece fırında 4 dakika pişirin. Soğanı, sarmısağı, maydanozu kıyın, kıymaya katın. Tuzu ve karabiberi de ilave edip iyice yoğurun. 6 eşit parçaya ayırın. Buzdolabında bir süre dinlendirin. Uzun kebaplar (köfteler) yapıp fırın tepsisine dizin, yanına domatesle biberleri de koyun. Üzeri kızarınca fırından alıp yağıyla pideleri yağlayın. Dilimleyip servis yapın.
Okumaya devam et...