Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Armut Tatlısı tarifi.
8 adet armut (kabukları soyulmuş)
3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kızamık şeker
1 su bardağı file fındık veya badem
3 su bardağı su
Yapılışı
Armutların taban kısmından düzlemesine kesin, oyacakla içinden çekirdekleri çıkarın, saplarını koparmayın. Yayvan ve derin bir tencereye yan yana dizin, suyu koyun, şekeri, kızamık şekerini de ilave edip tencereyi ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. Ateşten alın, tencerede soğutun. Tabaklara yerleştirin, üzerlerine badem ya da fındık serpip şuruptan da koyarak servis yapın.
Okumaya devam et...
8 adet armut (kabukları soyulmuş)
3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kızamık şeker
1 su bardağı file fındık veya badem
3 su bardağı su
Yapılışı
Armutların taban kısmından düzlemesine kesin, oyacakla içinden çekirdekleri çıkarın, saplarını koparmayın. Yayvan ve derin bir tencereye yan yana dizin, suyu koyun, şekeri, kızamık şekerini de ilave edip tencereyi ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. Ateşten alın, tencerede soğutun. Tabaklara yerleştirin, üzerlerine badem ya da fındık serpip şuruptan da koyarak servis yapın.
Okumaya devam et...