Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Amasya Turtası tarifi
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket margarin (eritilmiş, ılık)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı un (elenmiş)
3 adet yumurta
3 adet Amasya elması
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın, şekeri ilave edip iyice çırpın. Krema kıvamına gelince sütü, yağları, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Un katıp karıştırmayı sürdürün. Eritilmiş margarinle yağlanmış turta kalıbına boşaltıp üzerini düzeltin. 2 elmayı soyup bezelye büyüklüğünde doğrayın, hamurun üzerine dizin, Elmaların üzerinden biraz bastırın ki hamur yukarı çıksın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalan elmayı da yarımay biçiminde dört parçaya bölüp turtanın üzerine dizin, tekrar fırına verin. 10 dakika bekletip fırından alın. Soğutarak servis yapın.
Okumaya devam et...
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket margarin (eritilmiş, ılık)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı un (elenmiş)
3 adet yumurta
3 adet Amasya elması
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın, şekeri ilave edip iyice çırpın. Krema kıvamına gelince sütü, yağları, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Un katıp karıştırmayı sürdürün. Eritilmiş margarinle yağlanmış turta kalıbına boşaltıp üzerini düzeltin. 2 elmayı soyup bezelye büyüklüğünde doğrayın, hamurun üzerine dizin, Elmaların üzerinden biraz bastırın ki hamur yukarı çıksın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalan elmayı da yarımay biçiminde dört parçaya bölüp turtanın üzerine dizin, tekrar fırına verin. 10 dakika bekletip fırından alın. Soğutarak servis yapın.
Okumaya devam et...