Malzemeler
- 3 Adet Havuç
- 2 Çay kaşığı Karabiber
- Yarım Kg Kestane
- Yarım Çay bardağı Kuş Üzümü
- 1 Çay bardağı Nohut
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Çay kaşığı Tarçın
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kestaneler pişirilip kabukları soyulur. Tavuklar ve ıslatılmış nohut bir tencereye alınıp kaynatılır. Pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavrulup kenara alınır. Havuçlar küp şeklinde doğranıp 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Haşlanan tavuk etleri iri parçalar halinde didilir. Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut kuş üzümü ve havuç yayılır. Son olarak pirinç eklenir. Pirincin üzerini biraz geçecek kadar su-tavuk suyu karışımı eklenir. Kısık ateşte pişirilir. 2 saat kadar demlendirilir. Servis tabağına ters çevirilerek servis yapılır.
- 3 Adet Havuç
- 2 Çay kaşığı Karabiber
- Yarım Kg Kestane
- Yarım Çay bardağı Kuş Üzümü
- 1 Çay bardağı Nohut
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Çay kaşığı Tarçın
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kestaneler pişirilip kabukları soyulur. Tavuklar ve ıslatılmış nohut bir tencereye alınıp kaynatılır. Pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavrulup kenara alınır. Havuçlar küp şeklinde doğranıp 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Haşlanan tavuk etleri iri parçalar halinde didilir. Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut kuş üzümü ve havuç yayılır. Son olarak pirinç eklenir. Pirincin üzerini biraz geçecek kadar su-tavuk suyu karışımı eklenir. Kısık ateşte pişirilir. 2 saat kadar demlendirilir. Servis tabağına ters çevirilerek servis yapılır.