Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi
1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış),
1 adet küçük soğan,
1,5 su bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Tuz,
Karabiber,
Zeytinyağı.
Pirinçleri ılık suda yaklaşık 30 dakika ıslayalım ve yıkayıp, suyunu süzelim.
Soğanı ince ince doğrayalım ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavuralım.
İçine pirinçleri ilave edelim ve 5-10 dakika daha kavuralım.
Sonra tuzu, karabiberi, tereyağını, sıcak suyu ilave edip, karıştıralım ve kısık Ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Daha sonra haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip, karıştıralım.
Mercimekli Pirinç Pilavını dinlendirdikten sonra servis yapalım.
1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış),
1 adet küçük soğan,
1,5 su bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Tuz,
Karabiber,
Zeytinyağı.
Pirinçleri ılık suda yaklaşık 30 dakika ıslayalım ve yıkayıp, suyunu süzelim.
Soğanı ince ince doğrayalım ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavuralım.
İçine pirinçleri ilave edelim ve 5-10 dakika daha kavuralım.
Sonra tuzu, karabiberi, tereyağını, sıcak suyu ilave edip, karıştıralım ve kısık Ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Daha sonra haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip, karıştıralım.
Mercimekli Pirinç Pilavını dinlendirdikten sonra servis yapalım.