Malzemeler
1 su bardagi kırmızı
mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı
salça
Kırmızıbiber- kimyon- karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil
soğan (4-5 adet)
3-4 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
Marul veya yeşil
salata
Yapılışı
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla
ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru tel süzgece koyup
üzerine su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak
kabarmasını sağlayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte
karıştırın. Doğranmamış domates veya salça katın. Bir iki çevirdikten sonra
karışımı mercimekli karışıma ekleyin. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon,
karabiber, kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3)
Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul
yaprakları üzerinde servis yapın.
1 su bardagi kırmızı
mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı
salça
Kırmızıbiber- kimyon- karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil
soğan (4-5 adet)
3-4 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
Marul veya yeşil
salata
Yapılışı
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla
ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru tel süzgece koyup
üzerine su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak
kabarmasını sağlayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte
karıştırın. Doğranmamış domates veya salça katın. Bir iki çevirdikten sonra
karışımı mercimekli karışıma ekleyin. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon,
karabiber, kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3)
Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul
yaprakları üzerinde servis yapın.