[img]https://i.hizliresim.com/3Eb3X5.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/3Eb3X5.jpg[/IMG][/URL]
Maşık Çorbası
Malzemeler:
4-6 kişilik
1 kahve fincanı Maş fasulyesi
1 kahve fincanı aşurelik buğday
5-6 dal taze nane
Tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Yapılışı çok pratik, lezzeti muhteşem bir çorba. Güneydoğu'ya özgü bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Maş fasulyelerini ve buğdayı ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra birlikte 5 su bardağı su ile kaynatmaya başlıyoruz. Hem maş fasulyesi hem de buğday bol su çeker. Bu nedenle suyu azaldığında su ekleyebiliriz. Maş fasulyesi ve buğdaylar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Çorbamız piştiğinde 4-5 dal taze nane yaprağını ince ince kıyıp çorbaya ekleyip tuzu da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıyoruz. Bakliyatları pişirirken tuzu en son eklemek bakliyatların daha çabuk pişmesini sağlayacaktır. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı eritip üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz. 1 çay kaşığı pul biber ekleyip yağ ile karıştırdıktan sonra çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız servise hazırdır.
Maşık Çorbası
Malzemeler:
4-6 kişilik
1 kahve fincanı Maş fasulyesi
1 kahve fincanı aşurelik buğday
5-6 dal taze nane
Tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Yapılışı çok pratik, lezzeti muhteşem bir çorba. Güneydoğu'ya özgü bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Maş fasulyelerini ve buğdayı ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra birlikte 5 su bardağı su ile kaynatmaya başlıyoruz. Hem maş fasulyesi hem de buğday bol su çeker. Bu nedenle suyu azaldığında su ekleyebiliriz. Maş fasulyesi ve buğdaylar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Çorbamız piştiğinde 4-5 dal taze nane yaprağını ince ince kıyıp çorbaya ekleyip tuzu da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıyoruz. Bakliyatları pişirirken tuzu en son eklemek bakliyatların daha çabuk pişmesini sağlayacaktır. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı eritip üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz. 1 çay kaşığı pul biber ekleyip yağ ile karıştırdıktan sonra çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız servise hazırdır.