Malzemeler
Lokum Yapılışı
LİMONLARIN suyunu sıkın. Üzerine bir miktar su ekleyip, 4 su bardağı limonlu su elde edin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastası ilave edin. Kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde bir kaba veya buz kalıplarına boşaltıp, 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
- 4 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Lokum Yapılışı
LİMONLARIN suyunu sıkın. Üzerine bir miktar su ekleyip, 4 su bardağı limonlu su elde edin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastası ilave edin. Kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde bir kaba veya buz kalıplarına boşaltıp, 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.