Malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
10 15 adet mantar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 su bardağı bulgur
7 8 adet kuru domates
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin, ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin.
Ardından mantar, salçalar ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, bulgur ve kuru domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak suyu, ilave edip pişirin.
Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
10 15 adet mantar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 su bardağı bulgur
7 8 adet kuru domates
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin, ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin.
Ardından mantar, salçalar ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, bulgur ve kuru domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak suyu, ilave edip pişirin.
Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.