Keşfet

Köz Patlıcan Çorbası - Çorba Tarifleri

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
[img]https://i.hizliresim.com/A1RagQ.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/A1RagQ.jpg[/IMG][/URL]
Köz Patlıcan Çorbası
Malzemeler:

4-6 kişilik

2 adet kemer patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı:

2 adet patlıcanı ocakta ya da köz tavasında közlüyoruz. Patlıcanı közlerken bıçakla bir kaç yerinden deliyoruz. Közlenen patlıcanları soyuyoruz. Sıcakken soyması daha kolay oluyor. Soyduğumuz patlıcanları doğrama tahtası üzerinde küçük küçük kıyıyoruz.

Çorba tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyip çırpma teli ile karıştırarak kavuruyoruz. Unun güzel kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra üzerine doğradığımız közlenmiş patlıcanları ekliyoruz. Bir kaç kere çevirdikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk süt ekliyoruz. Çırpma teli ile güzelce karıştırıyoruz. 5 dakika beraber piştikten sonra blendardan çekip pürüzsüz hale getiriyoruz. Yarım çay kaşığı karabiber ekleyip 1 su bardağı su ekleyip kıvamını ayarlıyoruz. Kıvamı koyu gelirse 1 su bardağı daha su ekleyebiliriz. Tüm malzemeyi beraber kısık ateşte 10 dakika pişirip son olarak damak zevkimize göre tuzunu ekliyoruz.

Küçük bir tava ya de cezveye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Üzerine 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ekliyoruz. Çorbayı servis ederken üzerine damak zevkimize göre biberli yağ döküyoruz.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst