Malzemeler
2 adet yeşil biber
2 adet közlenmiş kapya biber
1 adet mor soğan
2 adet domates (birini yeşil kullandım)
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Pulbiber
Yaklaşık 1 lt sıcak su
Hazırlanışı
Tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritin.
Üzerine unu ekleyerek kavurun.
Ardından yıkanmış, doğranmış tüm sebzeleri ilave edip sotelemeye devam edin.
Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
2 yemek kaşığı yoğurdu da ilave edin.
Sıcak suyu da ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
Pişen sebzelerin içine tuz ve baharatları da ekledikten sonra pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
Benim gibi üzerinde kruton ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
alıntı
2 adet yeşil biber
2 adet közlenmiş kapya biber
1 adet mor soğan
2 adet domates (birini yeşil kullandım)
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Pulbiber
Yaklaşık 1 lt sıcak su
Hazırlanışı
Tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritin.
Üzerine unu ekleyerek kavurun.
Ardından yıkanmış, doğranmış tüm sebzeleri ilave edip sotelemeye devam edin.
Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
2 yemek kaşığı yoğurdu da ilave edin.
Sıcak suyu da ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
Pişen sebzelerin içine tuz ve baharatları da ekledikten sonra pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
Benim gibi üzerinde kruton ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
alıntı