Keşfet

Köstebek Pastaciklar

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
[IMG]https://i.hizliresim.com/QWvBUc.jpg[/IMG]

Malzemeler: Keki Için

3 yumurta
2 subardagi toz seker
1 subardagi siviyag
1 subardagi sut
2 paket kabartma tozu
3 corba kasigi kakao
2 paket vanilya
2 bucuk su bardagi un

Muhallebisi icin

1 paket kremoe (muzlu)
1 paket kremşanti (kutuda 75 gr lik iki poset )
2 subardagi sut
3 adet muz

Yapılışı
3 adet muz haric muhallebi malzemelerini hep birlikte en az 3 dakika cirpiyoruz. Kivamı cok koyu olursa 3 kasik sut ekleyebiliriz.Hazirladigimiz muhallebiyi buzdolabina kaldiriyoruz

Keki icin yumurtalari ve sekeri krema haline gelene kadar cirpiyoruz. Cirpmaya devam ederek sıra ile sut ve yagi ekliyoruz.Una kabartma tozlari vanilyalar ve kakaoyu ekleyip elekten geciriyoruz. Elenmis malzemeyi cirptigimiz yumurtali karisima yavas yavas ekleyerek agir agir cirpmaya devam ediyoruz Malzemeleri iyice cirptiktan sonra yagladigimiz firin tepsisine dokuyoruz tepsiyi 3-5 kez yere vuruyoruz Onceden ısıttiğimiz 180 derece firinda 25- 30 dakika kapagi hic acmadan pisiriyoruz. Sogumaya bırakıyoruz

Soğuyan kekimizden subardagi ile kucuk kekcikler kesip baska bir tepsiye siraliyoruz (Benim 20 adet kekcikim oluyor) Muzlari kucuk yuvarlakla halinde dogruyoruz .Dogradigimiz muzlari kekciklerimizin uzerlerone diziyoruz Önceden hazirladigimiz muhallebimizi keklerimizin uzerine kasik yardimi ile dokuyoruz .Kek tepsimizde kalan parca kekleri rondomuzda ufalayip muhallebili keklerimizin üzerine bol bol sepeliyoruz.

AFIYET OLSUN
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
Ela Pasta ve Tatlılar 1 751

Benzer konular

Geri
Üst