Keşfet

Kereviz çorbası - Çorba Tarifleri

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Kereviz çorbası
1 tane kereviz
1 tane havuç
1 tane patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
bir tutam hindistan cevizi rendesi
tuz, karabiber
1 litre su

Yapılışı Kerevizi,havucu ve patatesi küp küp doğrayın.Tencereye 3 su bardağı suyla bereber doğranmış patatesi, kerevizi ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. Biraz soğuyunca blendırdan geçirin.Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. Bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. Kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. Karışımı çırpma teli ile karıştırın ve kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın. isteğe göre nane de ilave edilebilir.


EKŞİLİ TERBİYELİ KÖFTE
köfte harcı:
500g kıyma
1 çay bardağından biraz az pirinç
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
1 tatlı kaşığı karbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
tepsiye serpmek için:
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı maydanoz, doğranmış
terbiyesi:
2 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu

Yapılışı köftelerin hazırlanması:
Malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. Bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.Bir tencerede 1,5 litre suyu kaynatıp tuzunu koyun. Köfteleri suya ilave edip pirinçler pişene kadar -yaklaşık 15 dakika- kaynatın.
terbiyesinin hazırlanması:
2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın. Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin. Sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. Bir- iki taşım kaynatıp servis yapın.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst