Kavunlu Kup
Kavun yaz aylarının serinletici meyvelerinden bir tanesidir. İçi turuncu olursa tatlı da yapılır. Bu tatlı tarifi kavunla kekin karışımından oluşmaktadır. Evde kavun var ve değerlendirmek istiyorsanız pasta tariflerine bakmanıza gerek yok kavunlu küp tatlısı tam size göre.
Sütlü Kısmı İçin:
3 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker (kavunun tatlılık oranına göre)
1,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
1,5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 kaşık tere yağ (silme)
1 paket şekerli vanilya
Kavunlu Kısmı İçin:
2,5 su bardağı robotta çekilmiş kavun (sert ve turuncu olsun)
2 yemek kaşığı toz şeker (oranı yine size kalmış)
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Öncelikle kavunlu küp tatlısına kavunlu kısmı hazırlamakla başlamalıyız. Küçük bir tencereye aldığımız ve ezdiğimiz kavun püresine, şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz ve ocakta suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Kaynatırken biraz beklemeliyiz ve fokurdaması gerekiyor. Fokurdarken dikkat etmeniz gereken nokta dibini tutmasın sürekli karıştırırsanız dibini tutmaz rengi biraz koyulaşsın.
Tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencereye süt,şeker,nişasta katıp ocakta pişmeye bırakıyoruz, bu noktada karıştırmakta fayda var biraz koyulaşınca altını kısıp kısık ateşte pişirmeye devam ediliyoruz istediğimiz kıvama getirince ocaktan alıyoruz ve içerisine vanilya ile tereyağını atıp iyice karıştırıyoruz. Muhallebisi hazır olduktan sonra az önce hazırladığımız kavunu da ekleyip karıştırıyoruz. İstediğinize göre kekini de hazırlayabilirsiniz ve artık pastamız yenmek için hazır buz dolabına kaldırıyoruz ve orada soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra servis edebilirisiniz
Kavun yaz aylarının serinletici meyvelerinden bir tanesidir. İçi turuncu olursa tatlı da yapılır. Bu tatlı tarifi kavunla kekin karışımından oluşmaktadır. Evde kavun var ve değerlendirmek istiyorsanız pasta tariflerine bakmanıza gerek yok kavunlu küp tatlısı tam size göre.
Sütlü Kısmı İçin:
3 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker (kavunun tatlılık oranına göre)
1,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
1,5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 kaşık tere yağ (silme)
1 paket şekerli vanilya
Kavunlu Kısmı İçin:
2,5 su bardağı robotta çekilmiş kavun (sert ve turuncu olsun)
2 yemek kaşığı toz şeker (oranı yine size kalmış)
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Öncelikle kavunlu küp tatlısına kavunlu kısmı hazırlamakla başlamalıyız. Küçük bir tencereye aldığımız ve ezdiğimiz kavun püresine, şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz ve ocakta suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Kaynatırken biraz beklemeliyiz ve fokurdaması gerekiyor. Fokurdarken dikkat etmeniz gereken nokta dibini tutmasın sürekli karıştırırsanız dibini tutmaz rengi biraz koyulaşsın.
Tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencereye süt,şeker,nişasta katıp ocakta pişmeye bırakıyoruz, bu noktada karıştırmakta fayda var biraz koyulaşınca altını kısıp kısık ateşte pişirmeye devam ediliyoruz istediğimiz kıvama getirince ocaktan alıyoruz ve içerisine vanilya ile tereyağını atıp iyice karıştırıyoruz. Muhallebisi hazır olduktan sonra az önce hazırladığımız kavunu da ekleyip karıştırıyoruz. İstediğinize göre kekini de hazırlayabilirsiniz ve artık pastamız yenmek için hazır buz dolabına kaldırıyoruz ve orada soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra servis edebilirisiniz