SiyahLi
Yeni Üye
Kadın hastalıkları için ve hamilelikte ahududu yaprağı çayı nasıl içilir?
Ahududu yaprağı, kadın sağlığını desteklemek için birçok evrede kullanılan ve çayı
içilebilen bitkilerden biri. Ahududu yaprağının faydaları nelerdir?
Hamilelikte kullanılır mı? İşte yanıtları...
Ahududu bitkisi (Rubus idaeus) çok eski çağlardan beri kadın sağlığını desteklemek
için kullanılan bitkilerden biri. Lezzetli meyveleri mutfakları süsleyedursun,
etken maddelerin birikmiş olduğu yaprakları özellikle rahim ile ilgili sıkıntıları
gidermede oldukça etkili.
Ahududu yapraklarının içeriğinde B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum,
çinko, fosfor ve demir gibi mineraller bulunur. Tanenler ve flavonoidler, antioksidan
görevi görür. Fragarin maddesi ise, pelvik bölgedeki kasların dengelenmesi ve
sıkılaşmasını sağlar.
Adet döngüleri için ahududu yaprağı
Ahududu yaprağı, rahim kaslarını da yumuşatarak adet sancılarının giderilmesine
yardımcı olduğu gibi, adet döngüsünün düzene girmesini de destekler.
Aynı zamanda adet öncesi evrede görülen kramplar, mide bulantısı, kusma ve
ishal gibi premenstrual sendrom (PMS) belirtilerini azaltmaya da yardımcı olur.
Hamilelikte ahududu yaprağı
Hamilelikte birçok bitkinin kullanılması uzmanlar tarafından uygun görülmez,
ancak ahududu yaprağı, gebeliğin son 6 haftasında olmak koşuluyla kullanılabilmektedir.
Dr. Tieraona Low Dog, hamileliğin bu son evresinde düzenli olarak ahududu yaprağı
çayı tüketen kadınların doğumlarının daha kısa sürdüğünü ve doğum sırasında daha
az medikal müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Ahududu yaprağının rahim
üzerindeki olumlu etkileri, doğum sırasındaki rahim kasılmalarının daha etkili
olmasını destekleyebiliyor. Aynı zamanda bir bitki uzmanı ve ebe olan
Dr. Aviva Jill Romm da hamileliğin son 3 aylık döneminde günde 2 bardak ahududu çayı
içmenin güvenli olduğunu söylüyor ve doğum sırasındaki olumlu etkilerini onaylıyor.
Lohusalıkta ahududu yaprağı
Lohusalık sürecinde tüketilen ahududu yaprağı çayı ise, doğum sonrasında rahmin
eski haline dönmesini kolaylaştırıyor. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile de emzirme
sürecindeki annenin beslenmesine katkıda bulunuyor.
Ahududu yaprağı nasıl içilir?
Ahududu yaprakları normal bitki çayı demler gibi hazırlanabilir. Yani bir avuç ahududu
yaprağını iki su bardağı kaynamış suda demleyerek tüketebilirsiniz.
İnfüzyon yöntemi ise daha etkili olduğu için tercih sebebi olabilir. Susun Weed’in
önerisine göre, bir kavanozu ahududu yaprağı ile doldurup üzerine sıcak su doldurun ve
kapağını kapatarak en az 8 saat bekletin. Sonrasında süzerek tüketeceğiniz infüzyon,
bol miktarda mineral içerecektir. Weed’in açıkladığına göre, bir bardak ahududu yaprağı
çayında 5 mg kalsiyum bulunurken, bir bardak infüzyonda 200-250 gram kalsiyum
içeriği bulunmaktadır.
Ahududu yaprağı infüzyonunun tadı, çaya kıyasla biraz daha acı olabilir. Bu durumda
infüzyonu ev yapımı limonata ile karıştırabilir veya sevdiğiniz diğer faydalı
bitkilerle harmanlayabilirsiniz. Bal veya limon ile tatlandırmak da iyi bir seçenek olabilir.
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ahududu yaprağı, kadın sağlığını desteklemek için birçok evrede kullanılan ve çayı
içilebilen bitkilerden biri. Ahududu yaprağının faydaları nelerdir?
Hamilelikte kullanılır mı? İşte yanıtları...
Ahududu bitkisi (Rubus idaeus) çok eski çağlardan beri kadın sağlığını desteklemek
için kullanılan bitkilerden biri. Lezzetli meyveleri mutfakları süsleyedursun,
etken maddelerin birikmiş olduğu yaprakları özellikle rahim ile ilgili sıkıntıları
gidermede oldukça etkili.
Ahududu yapraklarının içeriğinde B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum,
çinko, fosfor ve demir gibi mineraller bulunur. Tanenler ve flavonoidler, antioksidan
görevi görür. Fragarin maddesi ise, pelvik bölgedeki kasların dengelenmesi ve
sıkılaşmasını sağlar.
Adet döngüleri için ahududu yaprağı
Ahududu yaprağı, rahim kaslarını da yumuşatarak adet sancılarının giderilmesine
yardımcı olduğu gibi, adet döngüsünün düzene girmesini de destekler.
Aynı zamanda adet öncesi evrede görülen kramplar, mide bulantısı, kusma ve
ishal gibi premenstrual sendrom (PMS) belirtilerini azaltmaya da yardımcı olur.
Hamilelikte ahududu yaprağı
Hamilelikte birçok bitkinin kullanılması uzmanlar tarafından uygun görülmez,
ancak ahududu yaprağı, gebeliğin son 6 haftasında olmak koşuluyla kullanılabilmektedir.
Dr. Tieraona Low Dog, hamileliğin bu son evresinde düzenli olarak ahududu yaprağı
çayı tüketen kadınların doğumlarının daha kısa sürdüğünü ve doğum sırasında daha
az medikal müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Ahududu yaprağının rahim
üzerindeki olumlu etkileri, doğum sırasındaki rahim kasılmalarının daha etkili
olmasını destekleyebiliyor. Aynı zamanda bir bitki uzmanı ve ebe olan
Dr. Aviva Jill Romm da hamileliğin son 3 aylık döneminde günde 2 bardak ahududu çayı
içmenin güvenli olduğunu söylüyor ve doğum sırasındaki olumlu etkilerini onaylıyor.
Lohusalıkta ahududu yaprağı
Lohusalık sürecinde tüketilen ahududu yaprağı çayı ise, doğum sonrasında rahmin
eski haline dönmesini kolaylaştırıyor. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile de emzirme
sürecindeki annenin beslenmesine katkıda bulunuyor.
Ahududu yaprağı nasıl içilir?
Ahududu yaprakları normal bitki çayı demler gibi hazırlanabilir. Yani bir avuç ahududu
yaprağını iki su bardağı kaynamış suda demleyerek tüketebilirsiniz.
İnfüzyon yöntemi ise daha etkili olduğu için tercih sebebi olabilir. Susun Weed’in
önerisine göre, bir kavanozu ahududu yaprağı ile doldurup üzerine sıcak su doldurun ve
kapağını kapatarak en az 8 saat bekletin. Sonrasında süzerek tüketeceğiniz infüzyon,
bol miktarda mineral içerecektir. Weed’in açıkladığına göre, bir bardak ahududu yaprağı
çayında 5 mg kalsiyum bulunurken, bir bardak infüzyonda 200-250 gram kalsiyum
içeriği bulunmaktadır.
Ahududu yaprağı infüzyonunun tadı, çaya kıyasla biraz daha acı olabilir. Bu durumda
infüzyonu ev yapımı limonata ile karıştırabilir veya sevdiğiniz diğer faydalı
bitkilerle harmanlayabilirsiniz. Bal veya limon ile tatlandırmak da iyi bir seçenek olabilir.
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]