Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlusuda yarım saat bekletelim. Tencereye etleri alıp suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlayıp ateşten alalım. Pirinçleri nişastası gidene dek birkaç kez yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alalım. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak ateşten alıp bekletelim. Etleri delikli kepçe ile alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayalım. Üzerine piyaz doğranmış soğanları yayahm, üzerine rendelenmiş havucu yayalım. Üzerine küçük doğranmış sİvıibiberleri ve dilimlenmiş domatesleri yayalım. Sebzelerin üzerine pirinçleri yayarak, sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek karıştırmadan pişirelim, ateşten alıp 15-20 dk. demlendirelim. Tencereyi servis tabağına ters çevirerek, pilavı etler üstte kalacak şekilde çıkarıp servis yapalım.
MALZEMELER 1 orta boy havuç
2 su bardağı pirinç 1 orta boy domates
2,5 su bardağı et suyu veya su 4-5 sivribiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ tuz, karabiber
250 gr. kuşbaşı tavuk eti 1/4 limon suyu 1 orta boy soğan
MALZEMELER 1 orta boy havuç
2 su bardağı pirinç 1 orta boy domates
2,5 su bardağı et suyu veya su 4-5 sivribiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ tuz, karabiber
250 gr. kuşbaşı tavuk eti 1/4 limon suyu 1 orta boy soğan