İddiacı Hüsmen Ağa
Hüsmen Ağa vergi dairesine memur olmuş. Aradan bir yıl geçmeden iki daire, bir yazlık ev, son model bir otomobil satın almış.
Durumdan şüphelenen bakanlık, soruşturma için üç müfettiş göndermiş.
Müfettişler Söyle bakalım, bir memur maaşı ile bunları nasıl alırsın? Rüşvet yediğini itiraf et demişler.
Hüsmen Ağa Tübe deyin, ben hiç rüşvet yemem. Herkesle bahse girer, hep kazanırım. İsterseniz sizinle de maaşına bahse girelim. Ben sağ gözümü ısırırım var mısınız? demiş.
Müfettişler Isıramazsın deyince Hüsmen Ağa takma olan sağ gözünü çıkartıp ısırmış ve Üzülmeyin size bir şans daha Ben sol gözümü de ısırırım demiş.
Müfettişler Ulan bu herifin iki gözü de takma değil ya diye düşünüp Varız demişler. Hüsmen Ağa takma dişlerini çıkarıp sol gözünü de ısırmış
Hüsmen Ağa, üzülen müfettişlere: Size bir şans daha Kazanırsanız tüm kayıplarınızı kurtarırsınız. İddia ediyorum, üçünüzden birinin kalçasında mutlaka koca bir ben var.
Müfettişler Saçmalıyor bu herif diye düşünmüşler ama kaybettiklerini geri almak için pantolon ve donlarını çıkarıp Bak hiç birimizin kalçasında ben yok. İddiayı kaybettin işte! demişler.
Hüsmen Ağa Tamam demiş Size karşı kaybettim ama gerçekte daha çok kazandım. Siz gelmeden önce bu dairede çalışan 60 memurla, Ankara'dan gelen müfettişler karşımda şaşkına dönüp donlarını bile çıkaracaklar' diye bir yıllık maaşına bahse girmiştim.