Malzemeler:
2.5 su b.pirinç
1 kase iç bakla
1 çay b.bezelye
1 su b.et suyu
1 tutam dereotu
1 çorba k.tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Su
Yapılışı:
Baklayı tencereye alarak üzerine bezelye, et suyu, tereyağı ve pirinci ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişen pilavı birkaç dakika kapağı kapalı demlendirdikten sonra büyük bir kaseye doldurarak servis tabağına ters çevirin. Üzerine doğranmış dereotunu bolca serperek servis edin.
2.5 su b.pirinç
1 kase iç bakla
1 çay b.bezelye
1 su b.et suyu
1 tutam dereotu
1 çorba k.tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Su
Yapılışı:
Baklayı tencereye alarak üzerine bezelye, et suyu, tereyağı ve pirinci ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişen pilavı birkaç dakika kapağı kapalı demlendirdikten sonra büyük bir kaseye doldurarak servis tabağına ters çevirin. Üzerine doğranmış dereotunu bolca serperek servis edin.