İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt kısmı için;
2 paket eti burçak
Çikolatalı muhallebisi için;
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker ( şeker miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
125 gram tereyağ
Beyaz kısmı için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
İbiza Tatlısı Tarifi Yapılışı
Not Ekle
İlk olarak eti burcakları rondodan geçirip tepsimize eşit miktarda yayıyoruz.
Muhallebi için tencereye tereyağ ve bitter çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Göz göz muhallebinin içine çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Daha sonra muhallebimizi tepsimize döküp dümdüz yayıyoruz.
2 -3 saat buzdolabında bekletip üzerine krem şantimizi sürüyoruz.
1 gece dolapta bekletiyoruz, sonrasında ister arasına muz dilimleyip ister üst üste koyup şekil veriyoruz.
Not ; Un için bardak ölçüsünü 250 ml olarak kullandım. Siz 200 ml lik su bardağıyla yapacaksanız 1,5 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.
Alt kısmı için;
2 paket eti burçak
Çikolatalı muhallebisi için;
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı şeker ( şeker miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
125 gram tereyağ
Beyaz kısmı için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
İbiza Tatlısı Tarifi Yapılışı
Not Ekle
İlk olarak eti burcakları rondodan geçirip tepsimize eşit miktarda yayıyoruz.
Muhallebi için tencereye tereyağ ve bitter çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Göz göz muhallebinin içine çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Daha sonra muhallebimizi tepsimize döküp dümdüz yayıyoruz.
2 -3 saat buzdolabında bekletip üzerine krem şantimizi sürüyoruz.
1 gece dolapta bekletiyoruz, sonrasında ister arasına muz dilimleyip ister üst üste koyup şekil veriyoruz.
Not ; Un için bardak ölçüsünü 250 ml olarak kullandım. Siz 200 ml lik su bardağıyla yapacaksanız 1,5 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.