MALZEMELER
4 kişi için
24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı konyak
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay fincanı et suyu yoksa su
2 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı silme un
1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt üst edip karıştırın. Konyağı ilave edin. Tencereyi eğin ve alevlendirin. Üzerine köri koyup bir kere karıştırın. Beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin. Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin. Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin. İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin. Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.
4 kişi için
24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı konyak
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay fincanı et suyu yoksa su
2 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı silme un
1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt üst edip karıştırın. Konyağı ilave edin. Tencereyi eğin ve alevlendirin. Üzerine köri koyup bir kere karıştırın. Beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin. Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin. Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin. İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin. Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.