Heybeli Çorba
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Heybeli Çorba İçin Malzemeler
60 g kuru börülce
30 g kırmızı mercimek
30 g bulgur
30 g kırık pirinç
120 g arpacık soğan
50 ml zeytinyağı
60 g domates salçası
1,2 l su
8 g tuz
6 adet tatlı kuru biber
Nasıl Yapılır?
1. Kuru börülceyi ayrı, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci beraber olarak iki ayrı kapta 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
2. Arpacık soğanları, zeytinyağında renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin.
3. Kuru börülceleri süzüp arpacık soğan ve salça ile birleştirin, suyun yarısını bu karışımın üzerine dökün.
4. Börülceler yumuşadıktan sonra, mercimek, bulgur ve pirinci süzüp tencereye ekleyin.
5. Tuzu ve suyun geri kalanını da ekleyin, kısık ateşte bakliyatlar yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
6. Kuru biberleri tencereye atın, kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
7. Servis sırasında üzerine ince doğranmış taze soğanlar serpiştirebilirsiniz.
Alıntı