Keşfet

Haspirli Düğün Çorbası - Çorba Tarifleri

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Haspirli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

500 gr gerdan eti
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
12-14 su bardağı ılık et suyu
2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
2 çey kaşığı tereyağı
1 adet limon
2 kuru soğan



Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.iyice yumuşayan eti ocaktan alın. ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur. tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır. zeytınyağı bır tencerede kızdırılır. hemen unu ilave edılır. orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır. çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır. kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakıka daha kaynatılır. tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.afiyet olsun
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst