Keşfet

Haşhaşlı Revani Tatlı Tarifi

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Haşhaşlı Revani Tatlı Tarifi
Bu tatlı haşhaşlı kek olarak ta bilinmektedir. Genellikle ege bölgesinde yapılan bir tatlı olan Haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler ve nasıl yapıldığına dair bilgi aşağıda yazılmıştır.
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu (yani ezilmemiş haşhaş)
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için 2 su bardağı toz şeker
şerbeti için 2 su bardağı su
şerbeti için 1 çay kaşığı limon suyu
üzeri için 1 poşet krem şanti
üzeri için 1 su bardağından biraz eksik süt
üzeri için file fıstık veya fındık
Haşhaşlı Revani Hazırlanışı
Tatlının yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlamamız gerekiyor. Keki pişirirken şerbeti soğur hazır olur. Şerbetli Pasta tarifleri genellikle zaten bu şekildedir. Şerbet için şeker ve suyu derin bir kaba bırakıp kaynatmaya başlayabiliriz. Şerbet kıvamını alınca ocaktan almadan üzerine limon suyu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz artık şerbet hazır ocaktan alabiliriz biz keki hazırlayana kadar bir yerde hem dinlensin hem de soğusun.
Derin bir kaba yumurta ve şeker ekleyip iyice karıştırıp köpürmelerini sağlıyoruz. Ardından haşhaş,süt, sıvıyağ ile diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpıyoruz. Hamurda topaklanma olmayana kadar bu şekilde karıştıralım hamur kıvama gelince bir tepsiyi yağlayalım ve içerisine hamuru yayalım kalın olmamasına dikkat edin. Önceden 170 dereceye fırını alıp ısıtalım ve ardından hamurumuzu içine alalım iyice kendini çekene kadar pişirelim ardından fırından alıp bekletelim.
Soğuduktan sonra üzerine şerbeti döküp servis edebilirsiniz. Tavsiyemiz biraz buz dolabında bekledikten sonra servis etmenizdir. Tatlı tarifimiz biti başka tariflerde buluşmak üzere afiyet olsun
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst