MALZEME: Yarım kg kıyma, 3-4 patates, 1 bardak süt, 1 soğan, 2-3 dilim bayat ekmek, 1 yumurta, 1 kaşık salça, tuz, karabiber.
YAPILIŞI: Bir kap içine kıyma konur. Ortası açılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta, salça, tuz ve karabiber konup iyice yoğrulur. Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp, avuç içinde yuvarlanır. Köftelerin ortası parmakla bastırılıp çukurlaştırılır. Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip, fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta patatesler haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra ezilip püre hâline getirilir. Patatesler sıcak iken süt yedirilir. Bir tatlı kaşığı yağ konup püre iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan köftelerin çukur yerlerine patates püresi doldurulup tekrar fırına konur. Hafif pişirilip sıcak servis yapılır.
YAPILIŞI: Bir kap içine kıyma konur. Ortası açılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta, salça, tuz ve karabiber konup iyice yoğrulur. Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp, avuç içinde yuvarlanır. Köftelerin ortası parmakla bastırılıp çukurlaştırılır. Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip, fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta patatesler haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra ezilip püre hâline getirilir. Patatesler sıcak iken süt yedirilir. Bir tatlı kaşığı yağ konup püre iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan köftelerin çukur yerlerine patates püresi doldurulup tekrar fırına konur. Hafif pişirilip sıcak servis yapılır.