Keşfet

Hamsi Tuzlama

Buz

Yeni Üye
Katılım
17 Şub 2021
Mesajlar
152
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
MALZEMELER
1.5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın.
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz.
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
N Futbol 0 62
Linux Komik Yazı ve Fıkralar 1 338
Linux Et Yemekleri 0 552
Linux Et Yemekleri 0 586
Linux Et Yemekleri 0 813
Linux Et Yemekleri 0 594

Benzer konular

Geri
Üst