Malzemeler
1/2 kg. çok ufak doğranmış süt dana kuşbaşı
75 gr. margarin
250 gr. kuru soğan (iki büyük soğan)
2 çorba kaşığı sirke
200 gr. patates
1 orta boy havuç
2 lt. et suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı kümmel (Avrupa kimyon)
Yarım çorba kaşığı Mayoran (mercanköşk)
2 diş dövülmüş sarımsak
30–50 gr. un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yapılışı
Avrupa’da sık içilen bir çorbadır. Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Soğanlar ölünce bir miktar daha salça ilave ederek bir miktar daha kavurmaya devam edin. Etleri ilave edin. Etler önce suyunu bırakıp sonra çekince 2-3 kahve fincanı kaynar su koyun. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekiyorsa sıcak su ilave edin. Diğer yanda ufak küpler halinde doğranmış patatesler ile gene ufak doğranmış havuçları 2 litre et suyuna ilave edin. Artık kalan baharatları çorbaya katarak kaynamaya bırakın. Patatesler ve havuçlar yumuşayınca, hazırlanmış gulaş etlerini de çorbaya ilave edin.
Not: Bu çorba hafif koyu kıvamlı olur, bunu sağlamak için çorba suyundan bir bardağa alarak, duruma göre bir veya iki kaşık un bardakta eritilip, karıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım daha kaynatılır.
alıntı
1/2 kg. çok ufak doğranmış süt dana kuşbaşı
75 gr. margarin
250 gr. kuru soğan (iki büyük soğan)
2 çorba kaşığı sirke
200 gr. patates
1 orta boy havuç
2 lt. et suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı kümmel (Avrupa kimyon)
Yarım çorba kaşığı Mayoran (mercanköşk)
2 diş dövülmüş sarımsak
30–50 gr. un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yapılışı
Avrupa’da sık içilen bir çorbadır. Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Soğanlar ölünce bir miktar daha salça ilave ederek bir miktar daha kavurmaya devam edin. Etleri ilave edin. Etler önce suyunu bırakıp sonra çekince 2-3 kahve fincanı kaynar su koyun. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekiyorsa sıcak su ilave edin. Diğer yanda ufak küpler halinde doğranmış patatesler ile gene ufak doğranmış havuçları 2 litre et suyuna ilave edin. Artık kalan baharatları çorbaya katarak kaynamaya bırakın. Patatesler ve havuçlar yumuşayınca, hazırlanmış gulaş etlerini de çorbaya ilave edin.
Not: Bu çorba hafif koyu kıvamlı olur, bunu sağlamak için çorba suyundan bir bardağa alarak, duruma göre bir veya iki kaşık un bardakta eritilip, karıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım daha kaynatılır.
alıntı