Gül Tatlısı Tarifi
Bu tatlı gerçekten çok göz alıcı oluyor ve sofranızdaki herkesi kendine hayran bırakıyor. Pasta tariflerinin en güzellerinden birini bu yazımızda okuyacaksınız. Gül tatlı tarifi bu tarifte gıda boyası kullanmamız gerekiyor gıda boyaları zararsız bitkilerden ve doğadan elde edilen boyalardır. Örneğin safran bitkisinden sarı altın rengi elde edilebilmektedir. Günlük hayatta yediğimiz içtiğimiz her şeyde hemen hemen gıda boyası vardır.
Malzemeler
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 kaşık irmik
1 kaşık sirke
2 kaşık çok ince çekilmiş fındık
aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
Renklendirmek için: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Yapılışı:
Tereyağını derin bir kaba alıp biraz bastırarak sıvılaşmasını sağlıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz tüm malzemeleri attıktan sonra unu da azar azar ekleyip kulak memesi sertliğinde bir hamur elde ediyoruz. Hamurun içerisine gıda boyasını da ekliyoruz ve iyice her yeri boyanıncaya kadar karıştırıyoruz. Her yeri karışıp boyanınca hamurumuzu dinlenmek üzere kenara alıyoruz.
Şerbetin hazırlanmasına geçebiliriz pastalara tatlı halini veren bildiğiniz gibi şerbettir. Tüm tatlı tariflerinde şerbete rastlamanız mümkündür. Şeker ve suyu bir kaba alıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz şerbetin hazır olduğunu kaşığı şerbete batırıp şerbet sıvı değilse şerbet olmuş demektir. Biraz da limon suyu katıp o şekilde kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Hamurdan bezeler kapatıp gül şekli veriyoruz ve fırında pişiriyoruz piştikten sonra şerbeti de katıp artık servis edebilirsiniz.
Bu tatlı gerçekten çok göz alıcı oluyor ve sofranızdaki herkesi kendine hayran bırakıyor. Pasta tariflerinin en güzellerinden birini bu yazımızda okuyacaksınız. Gül tatlı tarifi bu tarifte gıda boyası kullanmamız gerekiyor gıda boyaları zararsız bitkilerden ve doğadan elde edilen boyalardır. Örneğin safran bitkisinden sarı altın rengi elde edilebilmektedir. Günlük hayatta yediğimiz içtiğimiz her şeyde hemen hemen gıda boyası vardır.
Malzemeler
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 kaşık irmik
1 kaşık sirke
2 kaşık çok ince çekilmiş fındık
aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
Renklendirmek için: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Yapılışı:
Tereyağını derin bir kaba alıp biraz bastırarak sıvılaşmasını sağlıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz tüm malzemeleri attıktan sonra unu da azar azar ekleyip kulak memesi sertliğinde bir hamur elde ediyoruz. Hamurun içerisine gıda boyasını da ekliyoruz ve iyice her yeri boyanıncaya kadar karıştırıyoruz. Her yeri karışıp boyanınca hamurumuzu dinlenmek üzere kenara alıyoruz.
Şerbetin hazırlanmasına geçebiliriz pastalara tatlı halini veren bildiğiniz gibi şerbettir. Tüm tatlı tariflerinde şerbete rastlamanız mümkündür. Şeker ve suyu bir kaba alıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz şerbetin hazır olduğunu kaşığı şerbete batırıp şerbet sıvı değilse şerbet olmuş demektir. Biraz da limon suyu katıp o şekilde kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Hamurdan bezeler kapatıp gül şekli veriyoruz ve fırında pişiriyoruz piştikten sonra şerbeti de katıp artık servis edebilirsiniz.