Genevir Helvası
1 su bardak ceviz
1 su bardak fındık
1 su bardak fıstık
1 su bardak badem
1 su bardak kayısı çekirdeği
Genevir Helvası Nasıl Yapılır?
Kayısı çekirdeği ve badem kaynar suda kabukları çıkacak kadar kaynatılır. Hepsi ayrı ayrı kavrulur.
1 su bardak genevir, 1 su bardak susam ikiside ayrı ayrı kavrulur.
1,5 su bardak pekmez, 1 su bardak şeker ocağa alınır ve şeker eridikten sonra 5 dk kadar kaynatılır. Pekmez cıvık ise biraz daha kaynatılır.
Kavrulmuş susam ve genevir pekmeze katılıp karıştırılır. Hindistan cevizi dökülmüş yuvarlak borcama gezdirerek dökülür. Üzerine kuruyemişler heryerine gelecek şekilde yayılır. Buzdolabında 6 saat kadar bekledikten sonra servis yapılır.
Kuruyemiş fazla gelirse azaltılabilir. Ben bu ölçüyü iki küçük borcama döktüm. İstenirse çay bardağı ölçüsüyle de yapılabilir.
1 su bardak ceviz
1 su bardak fındık
1 su bardak fıstık
1 su bardak badem
1 su bardak kayısı çekirdeği
Genevir Helvası Nasıl Yapılır?
Kayısı çekirdeği ve badem kaynar suda kabukları çıkacak kadar kaynatılır. Hepsi ayrı ayrı kavrulur.
1 su bardak genevir, 1 su bardak susam ikiside ayrı ayrı kavrulur.
1,5 su bardak pekmez, 1 su bardak şeker ocağa alınır ve şeker eridikten sonra 5 dk kadar kaynatılır. Pekmez cıvık ise biraz daha kaynatılır.
Kavrulmuş susam ve genevir pekmeze katılıp karıştırılır. Hindistan cevizi dökülmüş yuvarlak borcama gezdirerek dökülür. Üzerine kuruyemişler heryerine gelecek şekilde yayılır. Buzdolabında 6 saat kadar bekledikten sonra servis yapılır.
Kuruyemiş fazla gelirse azaltılabilir. Ben bu ölçüyü iki küçük borcama döktüm. İstenirse çay bardağı ölçüsüyle de yapılabilir.