Malzemeler
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet greyfurt
2 adet yumurtanın sarısı
FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin. 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin. Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Şekeri ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Greyfurtları sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırlğuması için kenara alın. Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun. Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin. Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapın
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet greyfurt
2 adet yumurtanın sarısı
FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin. 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin. Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Şekeri ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Greyfurtları sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırlğuması için kenara alın. Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun. Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin. Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapın