Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*
Malzemeler
-3-4 yemek kaşığı toz şeker*
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı süt*
-1 çay bardaği sıvı yağ
-1 su bardağı galete unu
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
-1 su bardağı*hindistan*cevizi
-1 paket kabartma tozu*
Muhallebisi için;*
-1 litre süt*
-2 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*
-3 yemek kaşığı toz şeker *
-1 paket krem şanti
-1 paket vanilya*
Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker*
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı;
-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *
-Yağladığınız kare borcama dökün
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*
-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun...*
ALINTI
Malzemeler
-3-4 yemek kaşığı toz şeker*
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı süt*
-1 çay bardaği sıvı yağ
-1 su bardağı galete unu
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
-1 su bardağı*hindistan*cevizi
-1 paket kabartma tozu*
Muhallebisi için;*
-1 litre süt*
-2 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*
-3 yemek kaşığı toz şeker *
-1 paket krem şanti
-1 paket vanilya*
Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker*
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı;
-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *
-Yağladığınız kare borcama dökün
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*
-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun...*
ALINTI