Keşfet

Fındıkzade tatlısı

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*

Malzemeler

-3-4 yemek kaşığı toz şeker*

-3 yumurta

-1,5 çay bardağı süt*

-1 çay bardaği sıvı yağ

-1 su bardağı galete unu

-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı

-1 su bardağı*hindistan*cevizi

-1 paket kabartma tozu*

Muhallebisi için;*

-1 litre süt*

-2 yemek kaşığı un

-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*

-3 yemek kaşığı toz şeker *

-1 paket krem şanti

-1 paket vanilya*

Şerbeti için;

-2 su bardağı şeker*

-2 su bardağı su

-3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı;

-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*

-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.

-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *

-Yağladığınız kare borcama dökün

-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.

-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*

-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*

-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.

-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.

-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.

-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...*

ALINTI
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst