Tatlılar kahvenin yanında vazgeçilmez birer eşlikçi. Peki tatlıyı ve kahveyi aynı potada eritmeye ne dersiniz? Cevabınız evetse filtre kahveli fındık pare tarifini kaçırmayın. Çok sevilen fındık parenin şerbetine filtre kahve ilavesiyle elde edilen bu lezzeti Gastronometro şefleri hazırladı. Afiyet olsun
Fırında
6+ Kişilik
60+ dk
Yapımı için malzemeler
500 gram un
125 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
32 gram irmik
125 gram toz fındık
37 gram kabartma tozu
125 gram yumurta
50 gram yumurta sarısı
10 gram portakal kabuğu rendesi
Süslemek için:
100 gram bütün fındık
Şerbeti için:
400 mililitre su
600 mililitre filtre kahve
1 kilogram şeker
Filtre kahveli fındık pare tarifi Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri yoğurup homojen bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlak şekilde aralıklı olarak tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamayın, pişen fındık parelerin tepsiye yapışması, şerbetini çekmesi için önemlidir.)
Üzerlerine birer adet fındık bastırın.
180 derecede iyice kızarana dek, yaklaşık 45 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için su, şeker ve filtre kahveyi 10 dakika kaynatın.
FİLTRE KAHVE YAPARKEN BU NOKTALARA DİKKAT
Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirin, 2 saat kadar süre şerbeti çekmesini bekleyin.
Buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet olsun