Malzemeler:
Yarım Kilo ince bulgur
1 su bardağı un
Yarım Kilo yoğut
Bir yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
Bir yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
önce bulgur sıcak suda haşlanır.
Daha sonra 1 bardak un ve tuz konularak yoğurulur.
Kaynamakta olan suyun içine köfteler küçük küçük
şekillendirilerek atılarak haşlanır.
Haşlanan köfteler servis tabağına alınır.
Hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sos
dökülür.
Tereyağında baharatlarla kızdırılan yağ üzerine dökülür.
Yarım Kilo ince bulgur
1 su bardağı un
Yarım Kilo yoğut
Bir yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
Bir yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
önce bulgur sıcak suda haşlanır.
Daha sonra 1 bardak un ve tuz konularak yoğurulur.
Kaynamakta olan suyun içine köfteler küçük küçük
şekillendirilerek atılarak haşlanır.
Haşlanan köfteler servis tabağına alınır.
Hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sos
dökülür.
Tereyağında baharatlarla kızdırılan yağ üzerine dökülür.