1,5 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı tereyağı
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Mercimeği akşamdan ıslatıp,süzüp, 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.. Erişteleri ekleyip pişiriyoruz. İnce doğranmış soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz.. Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Salçayı ilave edip karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz.. Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekliyoruz ve kısık ateşte az bir süre pişiriyoruz.. Üzerine tereyağını küçük bir tavada eritip toz biberi ekliyoruz ve çorbaya ilave edip karıştırıyoruz.
5-6 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı tereyağı
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Mercimeği akşamdan ıslatıp,süzüp, 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.. Erişteleri ekleyip pişiriyoruz. İnce doğranmış soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz.. Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Salçayı ilave edip karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz.. Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekliyoruz ve kısık ateşte az bir süre pişiriyoruz.. Üzerine tereyağını küçük bir tavada eritip toz biberi ekliyoruz ve çorbaya ilave edip karıştırıyoruz.