Malzeme Listesi
3 adet taze enginar
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
göz kararı tereyağı
göz kararı tuz
isteğe bağlı baharatlar
(4 Kişilik - 35 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1
Taze enginarları temizleyin. Patatesleri, havucu, soğanları enginarla birlikte tencereye alın ( Sebzelerin hepsi küp küp doğranmış olmalı) ve limonlu suda tüm sebzeler kaynatmaya başlayın.
Adım 2
Başka bir tavada tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyin. Ardından yavaşça 1 su bardağı suyu ekleyin ve karışımı hızlıca çırpmaya devam edin.Karışım koyulaşınca kaynayan sebzelerin içerisine dökün. Çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra altını kapatın.
Adım 3
Güzel bir kıvam alması için çorbayı blenderdan geçirin. İsteğe bağlı üzerine baharatlar ekleyebilirsiniz.
ALINTI