Enfes yumurta tatlısı tarifi
Yumurta tatlısı, görünüm ve tat itibariyle lokma tatlısına benziyor. Yüzyıllardan beri yapılan birçok kişinin çocukluk yıllarına ait olan yumurta tatlısı, annelerimizin evde bulunan malzemeler ve kendi imkanlarıyla ile hazırladıkları bir tatlı. Siz de evde eski yıllara gitmek hem de tatlı krizlerini bastıracak pratik bir tatlı arıyorsanız hemen yumurta tatlısını pişirebilirsiniz. Peki yumurta tatlısı nasıl yapılır?
YUMURTA TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine portakal kabuğu rendesini ilave ederek soğuması için kenara ayırın.
Geniş bir karıştırma kabının içerisine tüm malzemeleri karıştırarak ilave edin. Yumuşak kıvamda bir hamur olduğunda 5 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan kaşıkla alıp kızgın yağın içerisinde kızartın.
Nar gibi kızaran hamurları bir tabağa alıp üzerine şerbeti gezdirin.
Sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yumurta tatlısı, görünüm ve tat itibariyle lokma tatlısına benziyor. Yüzyıllardan beri yapılan birçok kişinin çocukluk yıllarına ait olan yumurta tatlısı, annelerimizin evde bulunan malzemeler ve kendi imkanlarıyla ile hazırladıkları bir tatlı. Siz de evde eski yıllara gitmek hem de tatlı krizlerini bastıracak pratik bir tatlı arıyorsanız hemen yumurta tatlısını pişirebilirsiniz. Peki yumurta tatlısı nasıl yapılır?
YUMURTA TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine portakal kabuğu rendesini ilave ederek soğuması için kenara ayırın.
Geniş bir karıştırma kabının içerisine tüm malzemeleri karıştırarak ilave edin. Yumuşak kıvamda bir hamur olduğunda 5 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan kaşıkla alıp kızgın yağın içerisinde kızartın.
Nar gibi kızaran hamurları bir tabağa alıp üzerine şerbeti gezdirin.
Sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...