Ekşili mahluta çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı kırık pirinç
1 soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Tuz
Toz kişniş
Üzeri için:
20 g tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
1. İri doğradığınız soğanı geniş bir tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayınca kadar pişirin. Karışıma tuz, limon suyu, sumak ekşisi ve kimyonu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
2. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ döküp sıcak servis yapın.
Alıntı
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı kırık pirinç
1 soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Tuz
Toz kişniş
Üzeri için:
20 g tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
1. İri doğradığınız soğanı geniş bir tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayınca kadar pişirin. Karışıma tuz, limon suyu, sumak ekşisi ve kimyonu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
2. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ döküp sıcak servis yapın.
Alıntı