Eğitim Felsefesinde Daimicilik Kavramı Nedir? Ne Değildir?
Daimicilik nedir sorusuna şöyle cevap vermek mümkündür: Daimicilik aklı ön plana çıkaran ve insan doğasının en iyi yanını akıl olarak gören eğitim felsefesi akımıdır. Daimicik temsilcisi düşünürler, eğitimin evrensel nitelikteki belli gerçeklere göre şekillendirilmesi üzerinde dururlar.
Daimicilik akımına göre insanın doğası ve ahlaki ilkeler değişmez. İnsanların bu değişmez ebedi gerçeklere göre yetiştirilmesi gerekir. Eğitim sağlam ve doğru karakterli insan tipi yetiştirme işiyle meşgul olmalıdır. Bu bağlamda eğitimin görevi değişmeyen kültürel ve evrensel değerleri öğrencilere aktarmaktır. Öğrencinin özgürlüğü söz konusu bile değildir. Amaç kurallara uyan zeki, akıllı ve terbiyeli bireyler yetiştirmektir.
Bireylerin doğrulara yalnızca akıllarını kullanarak ulaşabileceklerini savunan bu anlayışın en önemli amacı, akıllı bireyler yetiştirmektir. İnsan doğasının en iyi yanı Akıldır. Bu nedenle, eğitimde insan zihninin gelişmesine (Entelektüel) önem verilmesi gerekir.Bu akımın temelinde Klasik Realizm yatar. Bu eğitim görünüşü aynı zamanda idealistlerin birçoğu da destekler.