Keşfet

Ege Usulü Tencere Kebabı

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
tencere-kebabi-1.jpg

Ege Usulü Tencere Kebabı Malzemeleri
½ kg orta yağlı dana kıyma
1 adet soğan rende
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
3 4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 adet domates

Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ
Patlıcanları alaca soyup, birbirinden ayrılmadan bir parmak genişliğinde enlemesine kesin ve sıvı yağda kızartın.
Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, kimyon, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun ve yuvarlak şekil vererek kenara alın.
Kızarttığınız patlıcanların arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirin ve pilav tenceresine dizin ve ortasına bir adet domatesi bütün olarak koyun.
Ardından üzerine 1 su bardağı salçalı su ilave edip zeytinyağı gezdirin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
tencere-kebabi-2.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst