Keşfet

Duvakli pilav

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Kv0r3K.jpg
[/IMG]






Malzemeler



1 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 adet
soğan
(yemeklik doğranmış)250 gram
dana kıyma
1/2 çay bardağı
soyulmuş iç badem
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
yenibahar
1 tutam
maydanoz
(doğranmış)3 yemek kaşığı
tereyağı
2 su bardağı
baldo pirinç
3 su bardağı
sıcak su



Nasıl Yapılır?

Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Bademleri, tuzu, karabiberi ve yenibaharı da ekledikten sorna biraz daha kavurun. Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alıp servis edeceğiniz kabın tabanına yayın.

Bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın.

Pirinci ekleyip hafif şeffaf olana kadar kavurup, üzerine kaynayan suyu ekleyin.

Pilav, bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlemeye bırakın.

Demlenen pilavı kıymanın olduğu servis kasesinin üzerine yayın ve ters çevirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst