Dovga çorbası
Malzemeleri:
1 demet pazı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demet taze kişniş
80 gram pirinç
125 gram nohut (haşlanmış)
Yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yapılışı:
1. Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
2. Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
3. Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
4. Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
5. Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
6. Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
7. Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
8. Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Alıntı
Malzemeleri:
1 demet pazı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demet taze kişniş
80 gram pirinç
125 gram nohut (haşlanmış)
Yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yapılışı:
1. Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
2. Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
3. Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
4. Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
5. Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
6. Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
7. Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
8. Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Alıntı