MALZEMELER:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı yada yeşil bıber
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Tencereye bırakılan yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.Küçük küçük doğradığımız biberide içine atıyoruz.Soğanlar pembeleşince bulguru ilave edip biraz karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotunu,sarmısağı ilave ediyoruz.Su ve tuz eklenip ağzı kapalı kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir,ocaktan alıp biraz dinlendirip servise hazırlayabılırız..
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı yada yeşil bıber
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Tencereye bırakılan yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.Küçük küçük doğradığımız biberide içine atıyoruz.Soğanlar pembeleşince bulguru ilave edip biraz karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotunu,sarmısağı ilave ediyoruz.Su ve tuz eklenip ağzı kapalı kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir,ocaktan alıp biraz dinlendirip servise hazırlayabılırız..