Malzemeler:
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 taze soğan
3.5 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
Bulgur ve pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bir tencereye alın.
Haşlandıktan sonra suyunu süzün.
Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin.
Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanmış mercimeği ilave edin.
Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yüksek ateşte 2 dakika pişirin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin.
Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 taze soğan
3.5 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
Bulgur ve pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bir tencereye alın.
Haşlandıktan sonra suyunu süzün.
Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin.
Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanmış mercimeği ilave edin.
Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yüksek ateşte 2 dakika pişirin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin.
Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.