Keşfet

Çoban Pilavı Tarifi

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

1 su bardağı pilavlık bulgur

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 taze soğan

3.5 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım demet taze nane

Tuz


Hazırlanışı:

Bulgur ve pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.

Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bir tencereye alın.

Haşlandıktan sonra suyunu süzün.

Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin.

Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanmış mercimeği ilave edin.

Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Yüksek ateşte 2 dakika pişirin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin.

Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst