Sıradan tariflerden sıkılanlar için yufka ile hazırlanan içerisine bal ve tahin eklenerek tatlandırılan enfes, üstelik marketlerde kapış kapış satılan sarma tarifini detaylı bir şekilde sizler için hazırladık. Yapımı oldukça kolay olan ballı tahinli sarmanın tarifini hazırladığımız yazıda bulabilirsiniz.
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerden olan tahinin, balla uyumu ile ortaya çıkan lezzet çayın yanında size eşlik edecek. Hamur açmakta zorlananlar için yufkalarla hazırlanan çok pratik ve kolay bir lezzet. Özellikle balı sevmeyen çocuklara yapabileceğiniz keyifli bir tatlı. İşte sağlığa iyi gelen çıtır çıtır tarif:
BALLI TAHİNLİ SARMA
MALZEMELER
1 buçuk su bardağı tahin
3 adet yufka
1 su bardağı bal
1 yumurta sarısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı mahlep
YAPILIŞI
Derin bir kapta çekilmiş fındık, tahin, bal ve mahlep koyup karıştırın. Daha sonra yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine açın.
Açtığınız yufkanın üzerine hazırladığınız harcı 3 yufkaya eşit olacak şekilde paylaştırın. Yufkanın üzerine yayın. Daha sonra ikinciyi yufkayı da hemen üstüne yerleştirin. Üçüncü yufkayı da koyduktan sonra kalan harcı da bu yufkanın üzerine yayın.
Bu işlemi bitirdikten sonra yufkaları ortadan ikiye ayırın. Ayırdıktan sonra yuvarlak taraftan rulo şeklinde sarın. Hepsini rulo şeklinde yaptıktan sonra 5 cm eninde çapraz bir şekilde kesin.
Fırın tepsisini yağladıktan sonra kestiğiniz yufkaları tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üstlerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerden olan tahinin, balla uyumu ile ortaya çıkan lezzet çayın yanında size eşlik edecek. Hamur açmakta zorlananlar için yufkalarla hazırlanan çok pratik ve kolay bir lezzet. Özellikle balı sevmeyen çocuklara yapabileceğiniz keyifli bir tatlı. İşte sağlığa iyi gelen çıtır çıtır tarif:
BALLI TAHİNLİ SARMA
MALZEMELER
1 buçuk su bardağı tahin
3 adet yufka
1 su bardağı bal
1 yumurta sarısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı mahlep
YAPILIŞI
Derin bir kapta çekilmiş fındık, tahin, bal ve mahlep koyup karıştırın. Daha sonra yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine açın.
Açtığınız yufkanın üzerine hazırladığınız harcı 3 yufkaya eşit olacak şekilde paylaştırın. Yufkanın üzerine yayın. Daha sonra ikinciyi yufkayı da hemen üstüne yerleştirin. Üçüncü yufkayı da koyduktan sonra kalan harcı da bu yufkanın üzerine yayın.
Bu işlemi bitirdikten sonra yufkaları ortadan ikiye ayırın. Ayırdıktan sonra yuvarlak taraftan rulo şeklinde sarın. Hepsini rulo şeklinde yaptıktan sonra 5 cm eninde çapraz bir şekilde kesin.
Fırın tepsisini yağladıktan sonra kestiğiniz yufkaları tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üstlerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...