Kek İçin Malzemeler
80gr bitter çikolata, 1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt
4 yumurta, Tuz
ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın Dört sufle kabının içini yağlayıp toz şeker serpin. Bitter çikolatayı rendeleyin. Toz şeker ve kakaoyu harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Rendelenmiş çikolatalı karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Kısık ateşle 3-4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın Önceden ısıtılmış 220° ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınan her kek üzerine pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapın.
80gr bitter çikolata, 1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt
4 yumurta, Tuz
ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın Dört sufle kabının içini yağlayıp toz şeker serpin. Bitter çikolatayı rendeleyin. Toz şeker ve kakaoyu harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Rendelenmiş çikolatalı karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Kısık ateşle 3-4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın Önceden ısıtılmış 220° ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınan her kek üzerine pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapın.